Kulturnat 2013

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet inviterede på Kulturnatten den 11. oktober 2013 indenfor på Københavns gamle Kommunehospital i anledning af 150 året for hospitaltets opførelse.

Der var mulighed for at høre foredrag om Kommunehospitalets historie fra 1850’erne og frem til i dag.

  • Hvorfor blev hospitalet i sin tid bygget?
  • Hvordan fungerede det som hospital?
  • Hvordan var overgangen til universitet?
  • Hvordan bliver bygningerne brugt i dag?

Hver hele time fra kl. 18 til kl. 22 kunne man følge med på en guidet tur rundt på hele området, hvor man kunne mærke hospitalsstemningen efter mørkets frembrud og høre historier om livet på hospitalet dengang og nu.

Blandt andet førte turen op under kuplen, hvor man kunne se den kirke, som ligger ubenyttet hen her. Også rummet hvor Kong Frederik den 9. døde i 1972 kunne ses, ligesom man kunne høre historien om en tidligere ansat, som endte med at vinde en Nobelpris!

Der blev også fortalt om hvordan bygningerne fungerer i dag, hvor de er arbejdsplads for omkring 7000 studerende og over 900 medarbejdere på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet og dele af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

I anledning af Kommunehospitalets 150 års jubilæum er der i samarbejde med Københavns Museum lavet en jubilæumsudstilling. På rundvisningerne kom man forbi højdepunkterne på udstillingen, men udstillingen kan selvfølgelig også ses på egen hånd. Se en smagsprøve her.

Her følger en række stemningsbilleder fra aftenen.