Grundstensnedlæggelse 13. september 2012

En festlig og traditionel begivenhed blandt byggefolk markerede 13. september 2012 nybyggeriet på CSS. På byggepladsens bund blev grundsten, byggeplaner og taler muret ind i byggeriets kældermur under overværelse af et arbejds- og festklædt publikum.

Teamet ved grundstensnedlæggelsen, der bidrog med taler og praktisk udførelse. Bagest fra venstre rektor Ralf Hemmingsen, arkitekt Henrik Terkelsen fra Erik Møller Arkitekter, direktør i Jeudan Peter Spøer, økonomistud. Signe Terney og dekan Troels Østergaard sammen med håndværkere fra Jeudan i forreste række.

- Vi befinder os nede i et hul. Men vi ved jo, at hullet bliver fyldt op med alt det gode, opbyggelige og fundamentale, som hedder et universitet: auditorier, studenterfaciliteter og kontorer. Derudover skal der jo også være en børnehave, som jo må siges at være en ret så 'fundamental' samfundsinstitution, sagde rektor Ralf Hemmingsen, i sin tale.

Gæsterne til dagens ceremoni stod ganske rigtigt i et hul, selv om det mere føltes som en stor og lys arena i formiddagssolen cirka seks meter under jordens overflade.

Nybyggeri klar ved semesterstart 2013

Jeudan er bygherre på nybyggeriet på Center for Sundhed og Samfund (CSS), hvor grundsten i granit med indgraverede årstal blev muret ind i den kommende kældermur ved en festlig ceremoni.

Dermed er også den sidste sten i KU's campusplan for CSS lagt. Med nybyggeriet får Det Samfundsvidenskabelige Fakultet de ekstra kvadratmeter til et – omsider – samlet fakultet, der får flere og flere studerende.